در تقسيمات كشوري 30 درصد نظر مردمي را هم لحاظ كنيد
نظرات مردمي در پيطرح انتزاع تفرش و فراهان:
در تقسيمات كشوري 30 درصد نظر مردمي را هم لحاظ كنيد
مردم شهرستان تفرش همچنان بر عدم انتزاع دهستان كوهپناه از اين شهرستان پافشاري كرده و خواستار رسيدگي شخص رئيس جمهور به اين موضوع شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس از اراك، با قوت گرفتن طرح انتزاع تفرش و فراهان از يكديگر موج مخالفتهاي شهروندان تفرشي در برابر اين اقدام بيشتر شده، به طوريكه در هفته جاري جمعي از مردم اين شهر به اتفاق نمايندگان شهرستانهاي كميجان و آشتيان و شهر ساروق كه قرار است تعدادي از روستاي آنان نيز جدا و به فراهان ملحق شوند، براي رسيدگي به اعتراضات خود به نهاد رياست جمهوري در تهران مراجعه كردند.
با توجه به حساسيت موضوع خبرگزاري فارس برآن شد تا گزارشي از نظرات مردمي در سطح استان تهيه و منتشر كند.
امام جمعه تفرش در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: شهر فراهان بايد بر اساس قانون به شهر تبديل شود و اين از حقوق مسلم فراهانيان است.
حجتالسلام و المسلمين حسن باباييان اظهار داشت: مردم قدرشناس و مومن و شهيد داده خطه فراهان، مردمي اصيل بوده كه سابقه درخشان در اعماق تاريخ دارند و هيچ كس را ياراي تخطئه كردن اين مردم را نيست.
وي تصريح كرد: از اعتقادات قبلي بنده اين است كه هر شخصي كه از وضعيت ديني و اخلاقي و اجتماعي و سياسي آنان قدري مطالعه كند، بايد در برابر آنان سر تعظيم فرود آورده و اين ولي نعمتان را ارباب خود بداند.
امام جمعه تفرش بيان داشت: تبديل شهر به شهرستان از حقوق مسلم فراهان است و حقير از ابتدا بدان مكررا اشاره داشتهام و اميدوارم تنها بر اساس و طبق قانون اين طرح اجرايي شود.
باباييان خاطر نشان كرد: جمعي كمر همت بستهاند كه دهستان كوه پناه را از تفرش انتزاع و به فراهان ملحق كنند كه اين خلاف خواسته مردم بوده و حتي مسئولان شهرستان قريب به اتفاق مخالف آن بودهاند كه مدارك آن موجود است.
وي افزود: اگر چند امضا اهالي روستاها ملاك است، طومار مردم تفرش مبني برانتزاع تفرش از استان مركزي و الحاق به قم نيز بايد ملاك عمل قرار گيرد، چون يك بام و دو هوا نميشود.
امام جمعه تفرش ادامه داد: در ضمن محل آباد را خراب نميكنند، تا يك محل ديگر را آباد كنند اين خلاف عقل است، تفرش نياز به توسعه داشته و بايد در توسعه آن در ابعاد مختلف از قبيل سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي تلاش كرد، نه اينكه آن را تضعيف و كوچك كرد.
باباييان تصريح كرد: هم اكنون در بخش ناحيه صنعتي تفرش كمترين تلاش صورت گرفته است در حالي كه نياز به تلاش مضاعف براي رونق گرفتن بخش اشتغال در اين ناحيه به خوبي احساس ميشود.
وي اظهار اميدواري كرد همه مسئولان به ويژه استاندار در بسيج كردن عوامل ذيربط در شكوفايي تفرش قدمهاي موثري را بردارند.
م. آيينافروز كارمند بازنشسته آموزش و پرورش نيز در سخناني با ابراز تاسف از اينكه بر اساس يك اقدام كارشناسي نشده براي شهرستان شدن يك بخش چند شهرستان ديگر بايد قرباني شوند، گفت: هدف از ايجاد اين كار تنها آشوب در منطقه و از بين بردن اتحاد و همدلي بين مردم و مسئولان است.
وي افزود: بايد از مسئولان پرسيد كه شما بخش آشتيان را از ما گرفتيد، قانع نشديد و آمديد بخش ديگري را از ما گرفتيد و شهرستان تفرش را كه در گذشته از وسعت بسيار زيادي برخودار بود، به يك شهر كوچك تبديل كرديد و امروز ميخواهيد دهستان كوهپناه را از مردم اين شهر بگيريد.
اين شهروند تفرشي ادامه داد: مدتها است جمعي از مردم شهرستانهاي تفرش، آشتيان و كميجان در مخالفت با جدا شدن روستاهايشان به مسئولان استان مراجعه و خواستار اجرايي شدن اين طرح بر اساس قانون شدهاند، اما هيچ پاسخ مثبت و جوابي دريافت نكردهاند به همين دليل اين مردم خواستار الحاق به استان قم هستند.
آيينافروز با بيان اينكه مردم اين شهر تابع ولايت فقيه هستند و هيچ مشكلي با حكومت ندارد، گفت: بر اثر سياستبازي عدهاي كه تنها به دنبال منافع خود هستند، شهر تفرش در حال تبديل شدن به ويرانهاي است كه نارضايتي از عملكرد مسئولان ارشد استان در بين مردم آن موج ميزند.
وي با اشاره به اينكه در تدوين اين طرح هيچ نظر كارشناسي لحاظ نشده است، خاطر نشان ساخت: طبق بند يك ماده 7 قانون تقسيمات كشوري چون فرمهين داراي تنها 3 هزار و 200 نفر جمعيت است، قابليت تبديل به شهرستان شدن را ندارد، حال چه اجباري است كه مسئولان با جدا كردن روستاهايي از شهرهاي ديگر و الحاق به اين شهر اين غيرممكن را ممكن كنند.
اين شهروند با بيان اينكه اهالي روستاي شهراب نيز با جدايي از تفرش و الحاق به فراهان به شدت مخالف هستند، تصريح كرد: بر اساس قانون تقسيمات كشوري يكي از شرايط مهم براي جدايي و الحاق شهرها لحاظ كردن 30 درصد نقطه نظرات مردمي است كه متاسفانه اين قانون در اين طرح ديده نشده است.
وي با طرح اين سئوال كه برخي مسئولان چه هدفي را از ايجاد تشنج در اين منطقه دنبال ميكنند، بيان داشت: مردم اين شهرستان هيچگونه درگيري با حكومت ندارد، بلكه كساني كه اين سناريو را طراحي كردهاند با حكومت مشكل و درگيري دارند و ميخواهند مردم اين شهرستانها را وادار به اغتشاش كنند.
مصطفي نوروزي بازرس آموزش و پرورش نيز با بيان اينكه اين سناريو موجب پديد آمدن جو نارضايتي در بين مردم سه شهر استان شده است،گفت: متاسفانه يكي از نمايندگان سابق مجلس در اين منطقه طراح اين نقشه، مخفيانه و بدون اطلاع مردمي و كارشناسي نشده با همكاري برخي دست به اين اقدام زده كه بايد براي اين حركت خود در پيشگاه خدا و مردم پاسخگو باشند.
وي افزود: اين اقدام آنها در حالي مراحل انتهايي خود را طي ميكند كه مسئولان استان بارها در پاسخ به سئوالات مسئولان شهرستان و مردم قضيه را تكذيب كرده و آن را غير واقعي جلوه دادهاند.
اين شهروند با بيان اينكه اگر اين كار بر اساس قانون صورت بگيرد مردم هيچ اعتراضي نخواهند كرد، خاطر نشان كرد: اين نماينده مجلس با اين اقدام خود مردم را در برابر دولت قرار داده و متاسفانه در اين اقدام مسئول ارشد استان هم او را همراهي ميكند.
نوروزي طراحي اين مسئله از سوي برخي را يك ترفند سياسي براي رودررو قرار دادن مردم و دولت دانست و بيان داشت: اين نماينده مجلس كه از حاميان موسوي بوده و اين طرفداري خود را در مجلس نيز با داد و فرياد اعلام كرده است، در وعده انتخاباتي خود عنوان كرد دهستان را به شهرستان و شهرستان را به دهستان تبديل خواهم كرد،كه امروز اين فتنه سبز او در حال شكل گرفتن است.
امام جماعت و رئيس هيئت امناي امامزادگان 72 تن ساروق نيز با اشاره به اينكه قرار است منطقه ساروق از اراك جدا و به فراهان الحاق شود، گفت: اهالي ساروق اين حركت را به منزله يك رويداد سياسي تلقي ميكنند و اين اقدام را يك اقدام كارشناسي نشده ميدانند.
وي افزود: بدون شك ارتقا و پيشرفت هركجاي خاك ايران براي ما خوشحال كننده است، ولي دولت عدالتمحور بايد بر اساس امتيازات هر منطقه نسبت به آن ارزش قائل شود.
امام جماعت امامزادگان 72 تن ساروق بيان داشت: با توجه به اينكه ساروق داراي قدمتي بيش از 3 هزار ساله است، و داستان كربلايي كاظم در بخش ساروق شهرت جهاني دارد و مردم از گذشتههاي بسيار دور خود را با آداب و رسوم اراك وفق دادهاند، جدايي از اراك و الحاق به فراهان براي مردم اين منطقه غيرقابل درك و تحمل است و مردم از اين مسئله به شدت ناراحت هستند.
وي تصريح كرد: متاسفانه عاملان اين حركت در دهه فجر زجري به مردم سه شهر تفرش، كميجان و آشتيان دادند كه شيريني دهه فجر را در كام آنها تلخ كرد.
امام جماعت امامزادگان 72 تن ساروق تاكيد كرد: كساني كه جلو رفته و دست به اين حركت زدهاند از پشت به دولت خنجر ميزنند كه بايد مانع از اين حركت آنها شد.
وي گفت: اگر فراهان با 3 هزار و 200 نفر قابليت تبديل شدن به شهرستان را دارد، ساروق با 3هزار و 600 نفر از قابليت بيشتري برخوردار است، هرچند ما با ارتقا شهري مخالف نيستيم، اما اجازه نميدهيم حقمان ضايع شود.
امام جماعت امامزادگان 72 تن ساروق ادامه داد: مسئولان بايد رفاه حال و امنيت مردم را مدنظر قرار دهند نه اينكه با اقدامات كارشناسي نشده جامعه را ناامن و مردم را ناراضي كنند.
مجتبي صابري يكي ديگر از شهروندان تفرشي نيز با بيان اينكه مسئولان نبايد سئوالات شهروندان را با بيتفاوتي پاسخ دهند، گفت: متاسفانه بعضي از مسئولان مردم اين سه شهر را سركار گذاشته و نسبت به سئوالات و درخواستهاي آنها بيتفاوت هستند كه اين يك نوع خيانت در حق مردمي است كه هميشه در سختترين شرايط به درخواست مسئولان پاسخ محكم داده و در صحنههاي مختلف حضور پيدا كردهاند.
يكي از ائمه جماعات مساجد تفرش نيز در سخناني گفت: جدا كردن اين روستاها موجب برهم خوردن وحدت و همدلي بين مردم و ايجاد ناامني در منطقه ميشود كه مسئولان بايد مانع از اين اقدام شوند.
وي با بيان اينكه نبايد به خاطر منافع و مصالح يك نفر منافع عمومي ناديده گرفته شود، افزود: اين انتزاعها موجب ايجاد جو بدبيني نسبت به مسئولان خواهد شد چراكه مردم بارها صحت و سقم موضوع را از مسئولان جويا شده و آنها اين طرح را كذب عنوان كردهاند.
محمود تجلي عضو شوراي شهر كميجان نيز گفت: خنجين در سال 60 از همدان جدا و به كميجان الحاق شده است و امروز نماينده تفرش و فراهان كه هيچ اطلاعي از اين روستا ندارد عنوان ميكند كه اين روستا بايد از كميجان جدا و به فراهان ملحق شود و اين در حالي است كه اين روستا با كميجان 15 دقيقه و با فراهان 35 كيلومتر فاصله دارد.
وي با بيان اينكه با اين انتزاع جمعيت كميجان كم خواهد شد، افزود: مردم خنجين همخوانيهاي بسياري با كميجان دارند كه اين همخوانيها در هيچكدام از زمينههاي اقتصادي، فرهنگي، آداب و رسوم و اجتماعي با مردم فراهان ديده نميشود.